TALLERS 2011

Adreçats a totes les persones interessades a entrar en contacte amb els mètodes i tècniques de l’Anàlisi Bioenergètic. També com a introducció per als que vulguin iniciar el procés de formació en Anàlisi Bioenergètica
Sobre l’Anàlisi Bioenergètica

Les experiències més importants de la vida infantil deixen empremta en el funcionament psíquic-mental i modelen el nostre cos interna i externament (metabolisme, postura, to muscular, expressió corporal, patrons d’interacció …). En els primers anys de vida s’organitza l’estructura del caràcter, que condiciona l’autopercepció, l’autoestima, la representació de la vida i les modalitats bàsiques de l’intercanvi amb l’entorn i, en particular, les relacions personals. L’Anàlisi Bioenergètica activa el centre emocional afectiu de la persona, de manera que es manifesta en la vivència del seu cos. Això ajuda a percebre ia afrontar la realitat sense distorsions del passat, i amb vitalitat i sentit.

Utilitza les següents eines:

1 – El vincle terapèutic, la relació amb el / la terapeuta aquí i ara,
2 – El treball amb el cos,-la respiració, la veu, la mirada, el moviment i el contacte corporal.
3 – L’anàlisi a través de la paraula, que estructura i dóna sentit a l’experiència, passada i present i completa i integra el conjunt de mitjans per al canvi intrapsíquic i relacional.

Taller 1  | De l’arrelament a la relació

Perquè un nadó s’encarni en el seu cos necessita a la mare com a font sustentadora i reguladora del seu món sensorio-motor. Aquest sòl segur li facilitarà expressar-se i explorar el món des de la seva vitalitat. En aquest taller anirem a buscar la nostra base segura com a font de connexió amb la nostra vitalitat i amb el nostre Ell mateix veritable. I des d’allà ens movem a la trobada amb els altres.

Impartit per Pedro Jiménez.
Data: 19 de març
Horari: Dissabte de 10 a 13:30 h i de 15:30 a 19h.
Lloc: Alenar. Major de Gràcia109,1,1
Taller 2 | La relació entre depressió i vincles d’aferrament

Les relacions afectives que vam tenir de nens amb les nostres figures d’aferrament (mare, pare) van a incidir en sentir-se internament amb permís o no per a ocupar un lloc en el món. Quan aquest vincle ha estat deficient, la persona sent una sensació de buit interior, solitud, angoixa i un nivell baix d’energia a nivell corporal. Explorarem quina comprensió i eines ofereix l’AB per al tractament dels símptomes depressius.

Impartit per Fina Pla
Data: 9 de abril
Horari: Dissabte de 10 a 13:30 h i de 15:30 a 19h.
Lloc: Alenar, Major de Gràcia109,1,1

Taller 3 | Posicions bàsiques davant de la vida

Des de l’Anàlisi Bioenergètica s’identifiquen cinc posicions bàsiques davant la vida, anomenades estructures de caràcter. L’objectiu del taller és el de comprendre’ns a partir de conèixer com i en quin moment evolutiu adoptem la nostra posició, quin va ser el conflicte principal i quins recursos podem utilitzar per vitalitzar i flexibilitzar la nostra relació amb el món. Utilitzarem exercicis proposats per l’Anàlisi Bioenergètica.

Impartit per Victoria Fdez. Puig
Data: 7 de maig
Horari: Dissabte de 10 a 13:30 h i de 15:30 a 19h.
Lloc: Baraka, Vallespir 176 entl

 Taller 4 | Introducció a la lectura corporal
La comprensió del llenguatge corporal permet intervencions que milloren la connexió més profunda i alleugeren les cuirasses caracterials. Aquestes cuirasses les hem organitzat per sobreviure a les dificultats. Una experiència terapèutica eficaç i breu permet millorar els conflictes d’identitat, l’estrès, les malalties psicosomàtiques i els bloquejos en la regulació psico-corporal.
Impartit per Toni Cardona
Data: 11 de juny
Horari: Dissabte de 10 a 13:30 h i de 15:30 a 19h.
Lloc:Baraka, Vallespir 176 entl
Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012.
Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies.

OK, lo he entendido | Más información