Qui som

Som una  organització professional  que promou la pràctica i l’estudi de l’Anàlisi Bioenergètica  a Catalunya i la seva divulgació. Alhora proporciona un marc de participació, respecte i  creixement  personal i  professional.
A.C.A.B.

L’Associació Catalana  en l’Anàlisi Bioenergètica (ACAB),  es va fundar l’any 1983 a Barcelona i va ser pionera a l’Estat Espanyol. És membre de l’International Institute for Bioenergetic Analysis, fundat  a Nova York per Alexander Lowen, l’any 1956. L’IIBA compta amb 54 societats adscrites i distribuïdes per tot el món. A Europa les diferents societats s’agrupen en la Federació Europea de l’Anàlisi Bioenergètica (EFBAP),  a la qual pertany també l’ACAB.

L’ACAB reuneix Analistes Bioenergètics, socis/es o membres associats, interessats en l’Anàlisi Bioenergètica. Per mitjà de l’Associació, s’organitza la participació de la societat i els seus membres a l’Institut Internacional i a la Federació Europea, alhora que estableix un marc de desenvolupament de la pràctica en l’Anàlisi Bioenergètica a la nostra comunitat. La societat catalana ha impulsat al llarg dels anys la divulgació i coneixement de l’Anàlisi Bioenergètica així com la formació de nombrosos analistes al nostre país.

Actualment l’ACAB, explorant noves formes organitzatives, és dirigida per una Comissió Gestora i  un suport administratiu professional que gestiona les activitats de la societat que, a través de comissions de treball, desenvolupa els diferents projectes que es duen a terme.

Comissió Gestora

Anna Brossa, Lluïsa Carmona, Rosalía Hernández, Pedro Jiménez, Fina Pla i Victòria Fernàndez Puig

Suport administratiu

Rosalía Hernández i Betty Alsina

Ètica i comunicació

Tots els/les membres de l’IIBA ens regim per un codi ètic internacional, que determina els drets i deures dels/les analistes bioenergètiques en la seva pràctica professional.

El desenvolupament i aplicació del codi ètic ha estat i és, una activitat essencial de l’ACAB. En els darrers anys hem treballat per desenvolupar un codi ètic específic per a la nostra societat, donada la diversitat de formes d’entendre el codi ètic internacional.

L’any 2008 es va aprovar el Reglament de Règim Intern  de l’ACAB en el qual es desenvolupa el codi ètic, així com altres aspectes relacionats amb el funcionament de l’associació. Aquest Reglament de Regim Intern està signat per tots els membres de la nostra societat.

Es  regulen els següents aspectes:

  • el principis generals dels/les analistes bioenergètiques
  • de l’exercici de la responsabilitat
  • l’exercici de la competència
  • dels criteris morals i legals
  • de l’exercici de la responsabilitat ètica amb els/les pacients
  • de l’exercici de les relacions entre col·legues
  • de l’exercici del secret professional
  • de les baixes de l’ ACAB
  • de les sancions
Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012.
Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies.

OK, lo he entendido | Más información