La teràpia

L’Anàlisi Bioenergètica pretén ajudar a la persona a comprendre l’origen dels seus conflictes, traumes o dèficits i els seus efectes en el present, a partir de la vivència psico-corporal i la interacció amb el/la terapeuta.

Això permet que la persona pugui recuperar un moviment intern propi, la força vital, la capacitat de sentir-se i relacionar-se amb l’entorn d’una manera més satisfactòria i plena.

La finalitat del procés terapèutic és assolir el restabliment de la salut física i emocional que necessita la persona a través, bàsicament, de retornar el moviment i la vida emocional a tot allò que és causa de malestar (angoixa, depressió, problemes de relació, problemes sexuals, trastorns psicosomàtics…), per tal de poder resoldre-ho.

El procés terapèutic s’inicia amb la demanda d’ajut de la persona i defineix la direcció i el final del mateix. Es la definició de la demanda la que permet una actitud activa per part de la persona en el seu procés terapèutic. Alhora, el/la terapeuta estableix uns límits i un marc de treball que possibilita el procés.

Actualment, moltes de les dificultats que viuen les persones estan relacionades amb dificultats relacionals, derivades dels trastorns en la vinculació al llarg del desenvolupament. El procés terapèutic, en tant que procés de vinculació, pot ajudar a identificar les dificultats existents (soledat, aïllament..) i a restablir la capacitat de relació.

 

Com treballem
  • Treball psicològic, emocional i corporal a partir de la mobilització energètica dins un marc terapèutic on la relació, és un component fonamental que permet la connexió emocional.
  • La relació terapèutica permet l’anàlisi corporal i interaccional, amb la qual identificar els conflictes i patrons relacionals.
  • El cos i la relació permeten a la persona comprendre la seva història, des de la seva pròpia vivència psico-corporal. A partir d’aquesta comprensió i vivència pot construir altres maneres de relacionar-se més satisfactòries en la seva vida present.
  • La relació terapèutica possibilita la regulació emocional. La presencia autèntica que ofereix el terapeuta, ajuda a l’expressió emocional en alguns moments i d’altres, facilita la contenció necessària perquè la persona pugui tolerar la vivència de sentiments difícils.

La respiració i la mobilització corporal possibilita l’augment de la vitalitat i la relaxació de les tensions cròniques, resultants dels conflictes viscuts. El contacte visual, verbal i la relació terapèutica, faciliten la seguretat i la contenció per abordar els conflictes i desenvolupar noves estratègies i patrons relacionals.

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012.
Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies.

OK, lo he entendido | Más información